22 oct 2014

de coxíns e mermeladas...

                         

                         

                         

                         

A boa acollida dos coxíns-niño esgotou as existencias moi rápidamente e fíxome madrugar máis dun día para poder atender os pedidos que con moito gusto foron servidos. Estes días de outono están sendo longos no taller, por unha parte estou cosendo novos coxíns con novas teas, e por outra estou facendo unha pequena colección de neceseres e bolsas pensando xa no nadal.
Como vos contaba noutro post, os coxins-niño son ideais para refuxiarse na comodidade e deixarse levar polo descanso que ben merecemos ó final do día, cando nos retiramos a ver unha película, a ler, rematalo autodefinido do xornal do domingo, remendar uns calcetíns que aínda están coma novos, ou calcetar un pouquiño mentres charlamos. Son éstes días de preparalo niño do inverno que asoma por veces, e tamén de facer consevas, marmeladas e confituras cos froitos que tan xenerosamente nos ofrecen marmelos, fiegueiras e maceiras que bordean hortas e eiras. Marmeladas que endulzarán as nosas mañáns de inverno e as dos nosos amigos que pasan por aquí e levan un bote, e traen outro, xogando así ó intercambio de sabores e aprendendo novas receitas.                                
                                      *******
La buena acogida de los cojines-nido agotó las existencias muy rápidamente y me hizo madrugar más de un día para poder atender los pedidos que con mucho gusto fueron servidos. Estos días de otoño están siendo largos en el taller, por una parte estoy cosiendo cojines-nido con nuevas telas, y por otra parte estoy haciendo una pequeña colección de neceseres y bolsas pensando ya en el período navideño.
Como os contaba en otro post, los cojines-nido son ideales para refujiarse en la comodidad y dejarse llevar por el descanso bien merecido al final del día, cuando nos retiramos a ver una película, a leer, acabar el autodefinido del periódico del domingo, zurcir unos calcetines que todavía están como nuevos, o calcetar un poquito mientras charlamos. Son éstos días de preparar el nido del invierno que asoma por días, y tamén de hacer conservas, mermeladas y confituras con las frutas que tan generosamente nos ofrecen manzanos, higueras y membrillos que bordean huertas y eras. Mermeladas que endulzarán nuestras mañanas de invierno y las de los amigos que vienen a visitarnos y se llevan un frasco, y nos traen otro, jugando así al intercambio de sabores y aprendiendo nuevas recetas. 

                        

                        

                        

                        







1 comentario:

  1. Raquel, cómo me gusta ver que ya le has encontrado un buen uso a ese cuenquito ;)

    Un abrazo,

    Verónica

    ResponderEliminar